Fierbere la Chișinău. Dodon ar putea anula decretele semnate de Pavel Filip

Tuesday, 11 June 2019, 08:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar putea anula decretele semnate la 9 iunie de Pavel Filip, care se referă la dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor anticipate, anunţă Unimedia.

După luni de zile de negocieri în vederea formării unui guvern, Partidul Socialist (PRM) al preşedintelui prorus Igor Dodon a încheiat sâmbătă un acord de coaliţie cu alianţa proeuropeană ACUM a Maiei Sandu.

Obiectivul acestei alianţe era clar, şi anume să îndepărteze Partidul Democrat (PDM) condus de către oligarhul controversat Vlad Plahotnuc, acuzat, într-o declaraţie, că este vinovat de ”toate relele” din Republica Moldova şi suspectat că trage sforile puterii moldovene de ani de zile.

Problema este că Curtea Constituţională (CC) a cerut vineri dizolvarea Parlamentului şi organizarea unor noi alageri, din cauza imposibilităţii formării unui Guvern în termen de trei luni după scrutin.

Igor Dodon a refuzat să semneze decretul de dizolvare a Parlamentului, iar CC a decis duminică dimineaţa să-l suspende din funcţie.

Premierul Pavel Filip, membru PDM, a devenit preşedinte în exerciţiu și a semnat decretul privind organizarea de alegerilor anticipate la data de 6 septembrie 2019.

Cinci mari state UE își anunță oficial susținerea pentru actualul Parlament de la ChișinăuAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri