Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Explozie în Belgia, la uzina ArcelorMittal: Cel puţin un mort şi doi răniţi, pagube importante

Monday, 20 November 2017, 20:19 Sursă: REALITATEA.NET

Circumstanţele incidentului produs în jurul orei locale 15:00 (14:00 GMT) nu sunt foarte clare. Astfel, potrivit L'Echo, un rezervor de benzen a luat foc într-un siloz al secţiei de cocs al întreprinderii siderurgice, iar la originea deflagraţiei ar fi un scurtcircuit la un filtru, scrie agerpres.ro.

(w500) ArcelorMit

Potrivit Le Soir, deflagraţia a avut loc la un rezervor de combustibil în momentul umplerii acestuia. Situaţia se află în prezent sub control la oţelăria din Gent, conform canalelor media citate.

Un ofiţer din cadrul echipei de pompieri mobilizată la locul incidentului a indicat faptul că explozia într-un siloz a fost 'cauzată de probleme tehnice'.

În urma acestui incident, un plan de urgenţă medical a fost activat, întrucât autorităţile s-au temut că fumul degajat în urma exploziei ar putea să fie toxic. Pompierii au procedat al evacuarea oamenilor.

Potrivit AFP, explozia nu a fost urmată de un incendiu şi uzina nu a fost decât parţial evacuată. Fum într-adevăr s-a degajat, dar emanaţiile au fost 'slabe' şi nu au 'reprezentat niciun moment vreun pericol', mai precizează echipele de intervenţie, citate de AFP.

Primele estimări arată că explozia a provocat pagube importante, relevă L'Echo, iar canalul de televiziune VTM relatase despre persoane date dispărute, fără alte precizări.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN