Victorie zdrobitoare a lui Boris Johnson

Friday, 13 December 2019, 00:24 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Victorie zdrobitoare a lui Boris Johnson. Primele rezultate ale sondajelor efectuate la ieșirea de la urne arată că Partidul Conservator a câştigat scrutinul parlamentar din Marea Britanie. Conservatorii au obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri. 

Conform sondajelor, efectuate la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.

Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.

Pe locul trei se clasează Partidul Naţional Scoţian (SNP), cu 55 de locuri.

Partidul Liberal-Democrat este creditat cu 13 locuri, Partidul Verzilor a obţinut un singur mandat, iar Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, nu a obţinut niciun loc în Camera Comunelor, notează mediafax.ro.

Dacă estimările sondajului se vor confirma, rezultatul ar fi un dezastru pentru Partidul Laburist, situaţie care va pune sub semnul întrebării mandatul liderului Jeremy Corbyn.

Un astfel de rezultat i-ar conferi premierului Boris Johnson legitimitatea de a insista pentru retragerea rapidă a Marii Britanii din Uniunea Europeană. Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri