Europarlamentare diaspora. Scene nebune la Frankfurt: românii scandează, presa germană filmează

Sunday, 26 May 2019, 18:17 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Europarlamentare diaspora. Scene incredibile la Frankfurt, la secția de vot. Sute de români strigă ”Vrem să votăm!”, Presa germană e la fața locului. 

Europarlamentare diaspora. Românii din Frankfurt și-au pierdut răbdarea în fața secției de vot, unde trebuie să aștepte ore întregi pentru a vota. Coada este uriașă și, dacă nu se prelungește programul de votare, sunt șanse mari ca o parte a alegătorilor să nu aibă timp să voteze. 

Nemulțumiți, alegătorii au început să strige: ”Vrem să votăm, vrem să votăm!” și să fluiere. Totul, în fața presei germane, care urmărește cu atenție evenimentele.

Alegeri Europarlamentare Diaspora. Cozi uriașe la vot: imagini impresionante cu revolta românilor

Evident, nu este singurul caz. Sunt coloane imense de români la secțiile de votare din străinătate. Londra, Roma, Eindhoven, Haga, Oslo, Bruxelles, Madrid, Dublin, Zurich, Viena și Offenbach sunt doar câteva dintre orașele în care românii au venit în număr extrem de mare de la prima oră pentru a vota.

Ultimatum de la Iohannis pentru autorități: Faceți ceva!

La una dintre sectiile de votare din Londra, timpul de așteptare pentru a vota este de cinci ore.

MAE a anunțat în urmă cu puțin timp că este posibil să prelungească programul de vot pentru Italia din cauza problemelor de acolo. 

Reprezentanții Biroului Electoral Central au anunațat în jurul orei 16.20 că încearcă să prelungească programul de votare în străinătate peste orele 21 pentru a asigura participarea unui număr cât mai mare de cetățeni români la vot. Deja, reprezentanții USR și PNL cer prelungirea programului la secțiile de votare din străinătate. Ministrul de Externe susține că actualele cozi la secțiile de votare s-au format din cauză că românii s-au înghesuit doar la ambasade și consulate și nu s-au orientat și spre alte secții de votare amenajate în țările respective.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri