Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Eurodeputat ungar:"Centenarul este o rană dureroasă care nu se va vindeca"

Thursday, 01 November 2018, 16:31 Sursă: REALITATEA.NET

Cu ocazia discursului preşedintelui român Klaus Iohannis în Parlamentul European la 23 octombrie, Juncker a spus că Centenarul care va fi celebrat la 1 decembrie "este o sărbătoare română, dar şi o sărbătoare europeană".

Într-un comunicat citat miercuri de agenţia ungară de presă MTI, Istvan Ujhelyi a spus că preşedintele Comisiei Europene "a uitat să ia în considerare că unirea este pentru unguri nu un motiv de celebrare, ci mai curând o rană dureroasă care nu se va vindeca niciodată".

El a mai afirmat că remarca lui Juncker a fost "nepoliticoasă" şi că este rezultatul unei "lipse de atenţie şi de cunoştinţe corespunzătoare".

Istvan Ujhelyi a precizat că i-a trimis lui Juncker o carte de istorie în engleză "pentru a-l ajuta să înţeleagă mai bine istoria Ungariei şi a ungurilor, care este plină de reuşite şi de tragedii naţionale".

Eurodeputatul a evidenţiat totuşi angajamentul ferm al preşedintelui CE faţă de Europa şi de valorile europene comune, "chiar dacă performanţa sa ca preşedinte al CE în ultimii patru ani poate fi contestată din mai multe aspecte".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN