Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Șeful Pentagonului: SUA, pregătite să trimită elicoptere de atac împotriva Statului Islamic în Irak

Wednesday, 09 December 2015, 23:06 Sursă: AGERPRES

SUA "sunt pregătite să sprijine armata irakiană prin mijloace suplimentare" pentru a o ajuta "să termine treaba" la Ramadi, "inclusiv prin trimiterea de elicoptere de atac și de consilieri militari" care să însoțească forțele irakiene, a afirmat el în cadrul Comisiei pentru forțele armate din Senat.

Noile forțe vor fi desfășurate "dacă premierul irakian Haider al-Abadi va solicita acest lucru" și "dacă o vor cere și circumstanțele", a indicat el.

Elicopterele Apache vor fi desfășurate dacă "vor face diferența" pentru a câștiga această luptă care durează de mai multe luni, a precizat un responsabil american al Apărării, sub acoperirea anonimatului.

Întărirea forțelor americane din Irak este un subiect sensibil pentru irakieni.

Premierul irakian vrea sprijinul Washingtonului în lupta împotriva Statului Islamic, însă criticile americane la adresa armatei sale și ostilitatea unor grupări armate legate de Iran față de americani îl constrânge să facă echilibristică.

La modul general, Carter a făcut apel la comunitatea internațională să-și intensifice eforturile împotriva grupării Statul Islamic. "Trebuie să facem cu toții mai mult", a spus el.

"Săptămâna trecută, am reunit personal circa 40 de țări din întreaga lume pentru a le cere să contribuie și, în numeroase cazuri, pentru a îmbunătăți lupta împotriva grupării Statul Islamic", a spus el.

Șeful Pentagonului a cerut în special diferitelor țări solicitate să ofere "forțe speciale, avioane de recunoaștere și de atac, arme și muniție", a explicat el.

"Turcia trebuie să facă de asemenea mai mult pentru a-și controla frontiera deseori extrem de ușor de trecut", a adăugat el.

Și "mi-ar plăcea ca statele sunnite arabe să facă mai mult", a mai spus el, menționând în special Arabia Saudită și celelalte țări din Golf.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN