Coronavirus - România: 1952 de cazuri confirmate

E oficial! Șeful Facebook se așteaptă la o amendă colosală! Cum s-a ajuns la asta?

Thursday, 25 April 2019, 10:11 Sursă: REALITATEA.NET

Ultimul an a fost marcat de-o mulțime de probleme pentru Facebook. După alegerea lui Trump ca președinte toată lumea a fost cu ochii pe rețeaua socială. Dar lucrurile s-au deteriorat din urmă cu mai mulți ani.

Încă din 2006, Mark Zuckerberg a decis ca platforma să distribuie automat conținutul utilizatorilor cu prietenii acestora. Atunci, oamenii s-au speriat, deorece nu erau gata să dezvăluie atât de multe informații online. Totuși, se pare doar că nu erau obișnuiți și asta s-a schimbat în timp. 

Șeful Facebook a făcut această trecere și News Feed a devenit una dintre cele mai influente idei ale secolului XXI. Mai nou, Facebook vrea să scape de el, dar încă nu a comunicat nimic oficial.

Dar încă de acum 13 ani, Zuckerberg și-a dat seama că oamenii vor mai puțină intimitate online decât cred ei că vor și ca să-i faci să vadă asta trebuie să împingi limitele. Acesta a fost modelul de conducere al rețelei sociale.

De ce se așteaptă Facebook să plătească o amendă?

Cu fiecare problemă, mai mare sau mai mică, Facebook era avertizată că e greșit ce face. Dar lucrurile au mers mai departe. Așa cum s-a întâmplat și cu fake news pe platformă.

Acum, oficialii Facebook au anunțat că se așteaptă să plătească o amendă situată între 3 și 5 miliarde de dolari pentru că a încălcat termenii acordului cu US Federal Trade Commission pentru a proteja mai bine viața privată a utilizatorilor. Ciudățenia mai mare e că investitorii se așteptau la o amendă mai mare. Vestea bună a făcut ca prețul acțiunilor companiei să crească cu 7%.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN