Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Doliu la Hollywood! A murit regizorul filmului "Tăcerea mieilor"

Wednesday, 26 April 2017, 19:27 Sursă: REALITATEA.NET

Jonathan Demme a murit de cancer esofagian şi de complicaţii medicale provocate de o maladie cardiacă. Jonathan Demme a învins cancerul în 2010, însă boala a revenit în 2015, iar starea lui de sănătate se deteriorase în ultimele săptămâni.

Jonathan Demme a avut o viaţă privată extrem de discretă, dar cariera lui, începută în anii 1970, a fost spectaculoasă, fiind marcată de o versatilitate artistică ieşită din tipare, ce a inclus numeroase lungmetraje şi documentare apreciate de criticii de specialitate şi de publicul larg.

Reacțiile au apărut imediat pe rețelele de socializare pentru a-i aduce un omagiu regizorului originar din Long Island, un cartier din NewYork. "Un om formidabil. Tristețe", a scris Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, pe contul său de Twitter.

Soția lui Demme și cei trei copii ai lor i-au fost alături în momentul trecerii sale în neființă la domiciliul său din Manhattan. Ei au cerut prietenilor cineastului ca "în loc de flori" să facă în onoarea lui o mică donație asociației pentru apărarea imigranților "Americans for Immigrant Justice" cu sediu în Florida.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN