Coronavirus - România: 449349 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Diplomația rusă, anunțul care îngrozește: Instalarea de arme nucleare în Crimeea este posibilă

Wednesday, 11 March 2015, 18:53 Sursă: REALITATEA.NET

'Habar nu am dacă arme nucleare sunt instalate în prezent acolo și nu știu de existența unor astfel de planuri, dar Rusia poate face acest lucru', a afirmat Ulianov, într-o conferință de presă.

'Evident, Rusia poate desfășura arme nucleare oriunde pe teritoriul său, dacă ea consideră că este necesar. Nu știu dacă există sau nu arme nucleare acum în Crimeea. Nu știu nimic nici despre eventuale planuri în acest sens, dar, în principiu, pornim de la faptul că dispunem de acest drept, deși Kievul gândește altfel', a declarat oficialul rus, citat de RIA Novosti.

Comandantul Forțelor de rachete strategice ruse, generalul Serghei Karakaev, declarase în decembrie că Rusia nu are intenția să desfășoare unități din subordinea sa în Crimeea.

'Acest lucru nu este necesar. Gama de rachete balistice moderne ne permite să lovim ținte în orice parte a globului fără a fi nevoie ca ele să fie desfășurate în apropierea frontierelor Rusiei', a afirmat generalul rus. El a precizat că 'toate bateriile de rachete sunt instalate adânc în Rusia, unde sunt protejate în fața mijloacelor de distrugere ale inamicului'.

 Mai multe pe Agerpres

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN