Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DEZASTRUL BREXIT. Sfârșitul lui May? Conservatorii, la un pas de a-și ucide propriul guvern

Friday, 16 November 2018, 12:56 Sursă: REALITATEA.NET

Un deznodământ așteptat încă de joi a ajuns vineri aproape de realitate: surse Reuters anunță că cele 48 de scrisori necesare pentru declanșarea unui vot de neîncredere în premierul Theresa May au fost strânse.

Mai multe publicații au confirmat în același timp că liderii majorității conservatoare au fost chemați din circumscripții la Londra, semn că un eveniment major este aproape.

Potrivit regulilor Partidului Conservator, May poate fi demisă dacă 158 din cei 315 parlamentari conservatori vor vota împotriva ei.

Chiar dacă supraviețuiește acestei lovituri, May trebuie să treacă acordul cu UE, contestat din toate părțile, prin parlament.  

Ziua de miercuri a fost una dezastruoasă pentru Theresa May, care a pierdut patru miniștri, inclusiv pe cel pentru Brexit, nemulțumiți de acordul propus de premier pentru ieșirea din UE. În vreme ce opoziția conservatoare se coagulează pentru a o înlătura pe May, în care nu mai au încredere, sondajele arată că majoritatea cetățenilor vor o schimbare și mai drastică de direcție.

Concret, mjoritatea cetăţenilor Marii Britanii vor rămânerea ţării în Uniunea Europeană şi sunt favorabili organizării unui nou referendum pe această temă. Cel puțin așa arată un sondaj Sky Data organizat la comanda postului Sky News.

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN