Descoperire șocantă la malul Tamisei

Sunday, 01 December 2019, 12:12 Sursă: Realitatea.NET

Corpul neînsufleţit al unei balene a fost adus la suprafaţă de apele Tamisei în zona Podului Battersea. Este al doilea incident de acest fel din ultimele luni.

Adaugă părerea ta

Mamiferul a fost găsit fără viaţă pe malul râului, chiar sub Podul Battersea. Se crede că animalul de dimensiuni considerabile face parte dintr-o specie care poate atinge lungimi de până la 10 metri şi o greutate de aproximativ 10 tone. O altă balenă eşuată a fost descoperită şi în luna octombrie, în Greenhithe, a relatat BBC, preluat de Mediafax.ro.

 

Cea care a descoperit balena este Clio Georgiadis, care a zărit neobişnuitul animal marin în timp ce îşi plimba câinele pe malul Tamisei. Femeia a declarat că s-a simţit „teribil de emoţionată” şi a adăugat că a încercat să verifice dacă balena mai era în viaţă, „dar aceasta era deja fără suflu”.

Autorităţile Podurilor din Londra au afirmat că vor încerca să „recupereze trupul balenei în siguranţă” în timpul weekendului, asistaţi de doi experţi marini. Aceştia au explicat că balenele pot fi zărite ocazional în apele britanice, care au o temperatură scăzută, preferată de uriaşele mamifere.  Ei au confirmat primirea rapoartelor despre balena din Tamisa în cursul zilei de vineri, însă au menţionat că mamiferul nu a fost identificat decât după ce apele i-au adus la suprafaţă cadavrul.