Descoperire înfiorătoare într-un calculator al lui Abdeslam: lista cu următoarele ţinte

Wednesday, 25 May 2016, 12:49 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

 Salah Abdeslam, singurul terorist în viaţă care a participat la atacurile de la Paris, schiţase o listă cu locuri din Franţa unde intenţiona să comită noi atacuri, potrivit BFMTV, citat de Le Figaro.

Printre aceste locuri se numărau cartierul parizian La Defense, care a fost vizat şi de Abdelhamid Abaaoud, zona portuară din Marsilia, Parlamentul European de la Strasbourg şi aeroportul Toulouse-Blagnac.

Potrivit BFMTV, un fişier găsit în memoria computerului şi denumit "Salah" conţinea în afară de această listă, înregistrări video cu atentatele de la Paris din noiembrie 2015, cu Mohamed Merah, autorul atacurilor din Toulouse şi Montauban din martie 2012, sau imagini de propagandă ale Stat Islamic, scrie Mediafax.

Printre metodele de atac descrise în document se numără cele cu dronă, montarea unor bombe la bordul avioanelor sau atacuri armate.

Aceste locuri au fost deja menţionate în luna ianuarie într-un document al serviciului militar francez de informaţii, ce conţinea lista cu şapte posibile ţinte ale teroriştilor. Este posibil ca Abdeslam să se fi inspirat din acel document.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA