Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DEMITEREA LUI TRUMP. Disperat, președintele a încercat să negocieze cu democrații. A fost refuzat

Wednesday, 25 September 2019, 11:04 Sursă: REALITATEA.NET

Anunțul democratei Nancy Pelosi privind începerea unei anchete preliminare pentru procedura de demitere a lui Donald Trump a generat nu doar furia președintelui, dar și dorința acestuia de a negocia.

Potrivit NBC News, Trump ar fi sunat-o pe Pelosi pentru a-i cere să negocieze pentru a ajunge la o soluție în privința cazului Ucraina, care a declanșat procedura de demitere.

Este vorba despre scandalul în care președintele este suspectat că a solicitat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să-l ancheteze pe fiul rivalului său democrat Joe Biden.

Pelosi ar fi respins cererea lui Trump: ”Spune oamenilor tăi să respecte legea”, precizează NBC News.

Lidera Partidului Democrat din Congresul SUA Nancy Pelosi a anunţat marţi prima etapă în vederea unei puneri sub acuzare oficiale a preşedintelui Donald Trump, suspectat că a solicitat omologului său ucrainean Volodimir Zelenski să ancheteze în legătură cu rivalul său democrat Joe Biden, transmite AFP

Donald Trump, vizat de o procedură de destituire. Reacția furtunoasă a liderului SUA

"Faptele preşedintelui până în prezent au încălcat Constituţia", a susţinut preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor.

Donald Trump "a trădat jurământul" de preşedinte, "securitatea naţională" şi "integritatea alegerilor" americane, a susţinut cu fermitate Pelosi în alocuţiunea pronunţată în Congres.

"Astăzi anunţ că această Cameră a Reprezentanţilor deschide o anchetă oficială în vederea unei proceduri de destituire", a continuat politiciana democrată, reticentă până acum să iniţieze un demers de acest tip.

La nivel practic, Pelosi a solicitat unui număr de 6 comisii ale camerei inferioare, care anchetează deja activităţile preşedintelui american, să se înscrie în cadrul acestei proceduri.

În mod concret, aceasta înseamnă că, dacă vor reuşi să adune suficiente capete de acuzare, aceste comisii ar putea să redacteze articolele unei puneri sub acuzare care va fi apoi supusă votului în cadrul unei şedinţe plenare.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat vehement anunţul lui Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, privind ancheta care ar putea conduce la demitere.

"O zi atât de importantă la Naţiunile Unite, atât de multă muncă şi atât de mult succes, iar democraţii au ruinat-o şi au discreditat-o intenţionat cu ştiri despre mizeria vânătorii de vrăjitoare. Foarte rău pentru ţara noastră. Pelosi, Nadler, Schiff şi, desigur, Maxine Waters! Vă vine să credeţi? Nu au văzut deloc nicio stenogramă. Vânătoare de vrăjitoare totală! Hărţuire prezidenţială", a reacţionat Donald Trump prin Twitter.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN