Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Declaraţia şocantă a preşedintelui Islandei privind familia şoţiei sale. "Nu mi-am imaginat"

Monday, 25 April 2016, 22:07 Sursă: REALITATEA.NET

Afacerea este potențial deranjantă pentru un șef de stat care a subliniat în repetate rânduri integritatea sa și a dat asigurări vineri la postul american de televiziune CNN că numele lui ori al familiei sale nu va fi niciodată legat de scandalul bunurilor plasate în paradisuri fiscale.

Olafur Ragnar Grimsson, în vârstă de 72 de ani dintre care 20 ca președinte și candidat la propria succesiune în iunie, nu este totuși citat în persoană, scrie Agerpres.

Site-ul de informații în limba engleză Reykjavik Grapevine a făcut cunoscut că familia soției sale de origine israeliano-britanică, Dorrit Moussaieff, a deținut acțiuni într-o companie din Insulele Virgine Britanice, Lasca Finance Limited.

Această societate ar fi primit între 2000 și 2005 o parte din beneficiile firmei de Moussaieff Jewellers.

Șeful statului a răspuns că, dacă au avut loc asemenea tranzacții, a fost fără știrea lui și a soției sale.

"Nici președintele, nici Dorritt (Moussaieff) nu cunosc această societate și nici nu au auzit vorbind-se despre ea până în prezent", a declarat luni președinția Islandei pentru site-ul de informații Kjarninn. Niciunul dintre purtătorii de cuvânt ai lui Olafur Ragnar Grimsson nu au putut fi contactați luni.

Islanda a fost deosebit de afectată de ancheta jurnalistică Panama papers care a dezvăluit că 300 islandezi au deținut bunuri în paradisuri fiscale.

Printre aceștia s-a aflat și premierul de centru-dreapta Sigmundur David Gunnlaugsson, constrâns să demisioneze pe 5 aprilie.Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN