Decizie, în premieră, luată de Grecia

Friday, 03 June 2016, 10:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Bărbatul, în vârstă de 46 de ani și care s-a declarat homosexual, a sosit pe insula grecească Lesbos după 20 martie, data intrării în vigoare a acordului dintre UE și Turcia. În primă instanță, cererea sa de protecție a fost respinsă de către autoritățile elene.

El a contestat decizia, dar o comisie de apel din Grecia a considerat că Turcia este o țară sigură pentru solicitantul de azil respectiv, a explicat Fotini Barka, reprezentant al organizației neguvernamentale 'Consiliul grec pentru refugiați'.

O sursă juridică apropiată acestui dosar a confirmat această hotărâre, precizând că este vorba despre prima decizie în acest sens comunicată de o comisie de apel.

''Vom începe procedurile pentru a încerca să obținem anularea acestei decizii de către justiția greacă și suspendarea retrimiterii'' în Turcia a solicitantului de azil sirian, a afirmat Barka.

Potrivit agenției de presă ANA, comisia de apel și-a justificat decizia prin faptul că solicitantul de azil a trăit timp de mai mulți ani la Istanbul. Bărbatul a afirmat că în metropola turcă a fost victima amenințărilor cu referire la orientarea sa sexuală.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri