Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum evită islandezii finanțarea bisericilor: Zuismul, religia sumeriană care le returnează taxele

Wednesday, 09 December 2015, 11:55 Sursă: REALITATEA.NET

Islandezii au găsit o modalitate ingenioasă de a evita să finanțeze religiile de orice fel. S-au înscris într-o mișcare spirituală care are drept scop real recuperarea taxelor plătite de cetățeni.

Legislația îi obligă pe islandezi să plătească în jur de 80 de dolari pe an de persoană pentru finanțarea bisericilor. În micuța țară nordică există 40 de religii înregistrate, care se califică pentru finanțare. 55% din populație aparține Bisericii Evanghelice Luterane Islandeze.

O nouă religie vine însă din urmă și pare tot mai populară. Este vorba despre Zuism, o mișcare care îi venerează pe vechii zei sumerieni.

În jur de 3.100 de islandezi, adică 1% din populația țării, s-au convertit în ultimele luni la Zuism. Motivul? Exotica "Biserică" este mai degrabă o mișcare de protest decât una religioasă.

Concret, liderii Bisericii cer guvernului să elimine orice lege care acordă bisericilor privilegii financiare sau de altă natură. Zuiștii mai vor și eliminarea practicii guvernului care cere înregistrarea religiei cetățenilor.

Nu în ultimul rând, zuiștii promit aderenților lor să le returneze taxa plătită în scopul finanțării religiilor.

Mai mulți politicieni s-au declarat nemulțumiți de portița de scăpare găsită de miile de cetățeni și cer acum eliminarea Zuismuui de pe lista organizațiilor religioase. 

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN