Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum dai afară 550 de oameni din bibliotecă? Cu ajutorul durianului, fructul care miroase a gaze

Monday, 13 May 2019, 11:11 Sursă: REALITATEA.NET

Pompierii au intervenit vineri după-amiază la biblioteca Universităţii din Canberra în urma apelurilor privind prezenţa unui puternic miros de gaz, a relatat Agenţia pentru Servicii de Urgenţă din capitala Australiei.

După ce au verificat clădirea, pompierii au localizat sursa emanaţiei.

″Mirosul persistent din clădire, similar celui de gaz, este în totalitate sigur - cineva a lăsat un fruct de durian în unul dintre coşurile noastre de gunoi!″⁣, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al bibliotecii universităţii, transmite Agerpres.

Biblioteca a fost redeschisă la scurt timp, după ce fructul de durian a fost scos din bibliotecă într-o pungă sigilată şi au fost efectuate teste ale aerului din clădire.

Originar din Indonezia, fructul de durian este binecunoscut pentru mirosul său distinctiv care provoacă reacţii ce ajung până la dezgust profund. În unele ţări asiatice, acesta este interzis în mijloacele de transport public şi în hoteluri.

Incidentul este a doua astfel de alarmă falsă consemnată în Australia în aproximativ un an. În aprilie 2018, un fruct de durian putrezit a condus la evacuarea a sute de persoane dintr-o bibliotecă din centrul Melbourne.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN