Coronavirus - România: 34226 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza refugiaților: Munchen, la limita capacității sale. Câţi imigranţi sunt în oraş

Sunday, 13 September 2015, 12:05 Sursă: REALITATEA.NET

''Ținând cont de cifrele înregistrate ieri (sâmbătă), este foarte clar că am ajuns la limita extremă a capacităților noastre'' pentru a prelua solicitanții de azil care vin dinspre Balcani, via Ungaria și Austria, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Munchen, scrie Agerpres.

Circa 6.700 de migranți au trecut sâmbătă frontiera ungaro-austriacă pe la punctul vamal Nickelsdorf, de unde și-au continuat drumul către Germania, conform poliției austriece, care se așteaptă la un flux asemănător și pentru duminică.

Pe de altă parte, sâmbătă s-a înregistrat un nou record al numărului migranților sosiți în Ungaria într-o singură zi — 4.330. Precedentul record, stabilit joi, era de 3.601 de sosiri.

Conform noii legislații adoptate la începutul acestei luni de parlamentul de la Budapesta, de la 15 septembrie trecerea ilegală a frontierei ungare se va pedepsi cu până la 5 ani de închisoare.

Referitor la noile norme, premierul ungar Viktor Orban a anunțat că de la jumătatea acestei luni orice imigrant care va intra ilegal pe teritoriul Ungariei va fi arestat.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN