Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Criza imigranţilor. Preşedintele Croaţiei o acuză pe Merkel de "crearea haosului"

Tuesday, 22 September 2015, 13:14 Sursă: REALITATEA.NET

Autoritățile croate nu s-au așteptat la sosirea unui număr atât de mare de migranți într-o singură dimineață, mai ales după închiderea punctului de frontieră situat în apropierea centrului de primire al refugiaților de la Opatovac, unde sunt conduși migranții care trec granița sârbo-croată.

Potrivit postului de televiziune N1, situația în tabără este marcată de tot mai multă nervozitate, întrucât migranții, obosiți și înfrigurați, stau la coadă pentru a fi înregistrați și pentru a primi ajutoare.

Nervozitate pare să se manifeste și în rândul oficialilor croați, care se tem că statele vecine ar putea să-și închidă complet granițele pentru imigranții ilegali. Astfel, Kolinda Grabar-Kitarovic și-a acuzat propriul guvern că a fost prins pe picior greșit de valul de migranți, dar și-a îndreptat criticile și asupra cancelarului german Angela Merkel, căreia îi reproșează că 'a invitat refugiații în Germania', iar 'acum câteva zile, ea (Merkel) a pus piciorul pe frână și a spus că Germania nu poate primi toți acești imigranți economici'. Angela Merkel 'a făcut acest lucru fără să-și dea seama că, într-un trafic atât de congestionat, a provocat haos pe șosea apăsând frâna, iar acest haos trebuie acum soluționat', a adăugat președinta croată.

Potrivit Ministerului de Interne croat, în ultima săptămână au ajuns în Croația, venind dinspre Serbia, peste 30.000 de migranți proveniți mai ales din Orientul Mijlociu, dintre care circa 27.000 și-au continuat călătoria către vestul Europei, majoritatea traversând Ungaria și foarte puțini Slovenia.

Acest flux face ca în tabăra de la Opatovac să se afle constant circa 2.500 de migranți, în timp ce celelalte tabere de primire a refugiaților amenajate pe teritoriul croat sunt goale.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN