Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coşmar pentru doi părinţi din Moldova: fetiţa de 2 ani, uitată 7 ore de şofer în microbuzul şcolar

Thursday, 12 October 2017, 12:43 Sursă: REALITATEA.NET

Mijlocul de transport a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, întrucât localitatea este mare, iar până la grădiniţă este o distanţă mare. Mama fetiţei povesteşte că de patru luni îşi urca de dimineaţa fetiţa în microbuz şi o trimitea spre grădiniţă, iar la sfârşitul zilei o întâlnea. Luni seara, când şi-a luat micuţa acasă, ea observat că ceva este în neregulă cu micuţa sa, raportează publika.md.

„Am luat fata din rutieră (n.r. microbuz) şi şoferul mi-a spus să-i dau ceva de mâncare la copil, nu mi-a spus nimic. Numai atât: să-i daţi ceva să mănânce şi era cu o bucată de salam în mână”, a spus mama fetiţei. Tânăra spune că a sunat educatoarea să întrebe ce s-a întâmplat.

„Mi-a spus că şoferul a uitat copilul în autobuz, l-a încuiat şi seara l-a găsit. Ea ar fi adormit şi nu au văzut-o”, a spus mama copilei. „Două educatoare am întâlnit toţi copiii, dar cele care ajută să dea jos copiii din rutieră erau la uşă. S-au uitat în rutieră, nu au văzut nimic. Seara, când s-a dus, şoferul a observat fetiţa murdara, plânsă, flămândă”, a spus educatoarea.

Atât angajaţii instituţiei de învăţământ preşcolar cât şi autorităţile publice locale afirmă că de vină sunt părinţii. „În obligaţiunile noastre nu intră lucrul acesta, ca să coborâm copiii, să-i îmbrăcăm în primul rând în grupă şi să-i ducem la rutieră. Dimineaţa să-i întâlnim de la rutieră, să-i dezbrăcăm şi să-i primim în grupă”, a declarat educatoarea.

„Părinţii au fost rugaţi de nenumărate ori de către administraţie şi de către conducerea grădiniţei ca să delege din rândul părinţilor una, două persoane zilnic ca să supravegheze transportarea copiilor. Dumnealor au făcut două zile lucrul ăsta şi pe urmă au crezut că merge aşa de la sine”, a spus primarul satului Pârliţa, raionul Ungheni, Ion Bejan.

După acest caz, conducătorul auto şi-a dat demisia marţi dimineaţa, iar circulaţia mijlocului de transport a fost sistată până când vor fi identificaţi părinţi, care să supravegheze copii în timpul transportării lor la grădiniţă.

Cazul a stupefiat întreaga localitate.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN