Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Coreea de Nord ameninţă SUA cu un TIR NUCLEAR

Monday, 28 July 2014, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

'Dacă imperialiştii americani ne ameninţă suveranitatea şi supravieţuirea, trupele noastre vor lansa rachete nucleare asupra Casei Albe şi a Pentagonului, care sunt sursa tuturor relelor', a declarat Hwang Pyong-so, directorul Biroului de politică generală din cadrul armatei, într-un discurs pronunţat duminică şi transmis luni la televiziunea de stat.

Viceamiralul Hwang Pyong-so a avertizat că ţara sa va lansa o rachetă cu încărcătură nucleară împotriva unui important oraş din SUA, în cazul în care Washingtonul continuă să submineze suveranitatea ţării, a relatat cotidianul oficial nord-coreean Rodong Sinmun.

Nu este prima dată când Phenianul ameninţă cu tiruri nucleare Statele Unite sau bazele lor din Pacific. Totuşi, în opinia experţilor, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC, Coreea de Nord) nu a pus încă la punct o rachetă balistică intercontinentală capabilă să atingă continentul american.

Coreea de Nord a realizat trei teste nucleare, dar după toate semnalele nu dispune încă de tehnica de miniaturizare necesară pentru instalarea unei bombe nucleare pe o rachetă, menţionează France Presse. AGERPRES


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN