Copil român despărțit de părinți la granița dintre SUA și Mexic

Saturday, 15 June 2019, 11:58 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cazul familiei de români a fost prezentat de cotidianul New York Times. Micuţul Constantin a fost despărţit de părinţi pe când avea doar patru luni. Următoarele cinci luni, el le-a petrecut într-o familie adoptivă. Tatăl lui a fost reţinut şi nevoit să renunţe la cererea de azil, din cauza faptul că avea cazier. Întreaga familie a fost trimisă înapoi în România. 

Ca ei sunt mii de alte familii, căzute victime politicii de toleranţă zero la graniţe a administraţiei Trump. Cazul a fost dezvăluit de jurnalista Caitlin Dickerson. 

"Atunci când Donald Trump spune „infractori”, se referă la migranţi, legali sau ilegali. Când vorbeşte despre graniţa sudică, atunci se referă la faptul că ai intrat în ţară pe jos, pe calea maritimă, aeriană, oricare, toate sunt graniţa sudică. Atunci când vorbeşte despre „terorişti” se referă la oricare persoană care, la un moment dat, a fost inspectat a doua oară, chiar şi din cauza ţării din care provine.", spune Caitlin Dickerson, jurnalistă New York Times.

Din cauza revoltei generale şi a condiţiilor improprii de detenţie, administraţia Trump a fost nevoită să renunţe la politica separării copiilor de părinţi. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri