Consiliul European, şedinţă de criză pentru Brexit, pe 10 aprilie

Friday, 29 March 2019, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru 10 aprilie un summit extraordinar al liderilor europeni, după ce parlamentul britanic a respins, vineri, pentru a treia oară, acordul privind Brexit-ul.

Adaugă părerea ta

''În urma respingerii acordului de retragere de către Camera Comunelor, am decis să convoc un Consiliu European extraordinar pe 10 aprilie. Brexit'', a anunţat Tusk pe Twitter.

În acest moment, după votul de la Londra şi în condiţiile în care nu mai apare nicio modificar de de ultimă oră, Marea Britanie ar urma să părăsească Uniunea Europeană pe 12 aprilie.

Până atunci, Anglia trebuie să anunţe Bruxelles-ul şi modalitatea în care ar urma să părăseascî Uniunea. Varianele ar fi Brexit fără acord, pe 12 aprilie, sau o amânare îndelungată a Brexitului, condiţionată de acceptul liderilor europeni şi de participarea Regatului Unit la alegerile europene.

Oficialii europeni au avertizat că părăsirea Uniunii fără acord, aşa-numita variantă "no deal" nu va exista o perioada de tranziţie post-Brexit.