Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Comisia UE: Riscul apariției Ebola în Europa este foarte redus

Wednesday, 30 July 2014, 19:46 Sursă: REALITATEA.NET

Conform surselor comunitare, Europa este pregătită pentru eventualitatea descoperirii vreunui caz de infectare, iar Comitetul pentru Securitate Sanitară al Comisiei Europene are în vedere să informeze constant țările membre asupra ultimelor evoluții și să sincronizeze cu acestea măsurile de prevenire. Acest organism a elaborat și un ghid cu recomandări disponibil în toate limbile Uniunii pentru cei care călătoresc în zonele de risc.

Un prim caz suspect a fost înregistrat pe 25 iunie într-un spital din Valencia (Spania), dar infectarea cu virusul Ebola a fost infirmată.

Conform ultimelor date publicate de OMS, până în prezent au fost confirmate peste 1200 de cazuri de febră hemoragică provocată de virusul Ebola în Guineea (țara unde a fost înregistrat primul caz în luna ianuarie), Sierra Leone, Liberia și Nigeria, dintre care 672 au fost mortale.

Totuși, Uniunea Europeană susține că existența virusului doar în zone izolate din aceste țări implică un risc foarte redus de apariție a unor cazuri în Europa.

Virusul Ebola se transmite rapid prin contactul cu fluidele corporale, sânge, lichide biologice ori țesuturi ale persoanelor ori animalelor infectate. Simptomele bolii sunt hemoragii, vomă și diaree.

Virusul a fost izolat pentru prima dată în anul 1976 în Zair, actuala Republică Democrată Congo, luând numele unui râu din această țară. Epidemiile cele mai grave au avut o rată a mortalității de până 90%, pentru această boală neexistând niciun tratament. Cea mai importantă epidemie de acest fel a fost consemnată în anul 2000 în Uganda, unde din cele 425 de cazuri înregistrate jumătate s-au soldat cu deces.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN