Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Chinezii își dau în petec: cenzura absurdă a blocat această companie germană!

Tuesday, 23 April 2019, 19:31 Sursă: REALITATEA.NET

Leica e poate cea mai cunoscută marcă de camere foto. Mai nou, e și un nume cenzurat în China. O reclamă pentru această companie a iscat controverse în statul comunist, care nu a fost deloc mulțumit.

Ce apare în clip și de ce nu vor chinezii să vadă așa ceva? Videoul de câteva minunte, acum șters de pe internet, înfățișează momente întunecate din timpul protestelor din Piața Tiananmen din China anului 1989, văzute din perspectiva unor fotojurnaliști. În urma evenimentelor de atunci au murit peste 10.000 de oameni. China vrea să ascundă tot felul de referințe la acel moment. 

Ca urmare, China a interzis publicarea oricărei postări pe Weibo care conține cuvântul „Leica", fie el în engleză sau mandarină.

Videoclipul nu menționează exact că este vorba chiar de protestele din Piața Tiananmen. Totuși, ne arată la început că evenimentele au loc în 1989, la Beijing. Și e prezentată o poză celebră de la acel protest. 

Videoclipul a fost postat atât pe Twitter, cât și pe YouTube și a fost creat de o agenție de publicitate braziliană. Acum, Leica încearcă să se distanțeze acum de respectivul videoclip după ce China a interzis folosirea denumirii companiei pe rețeaua socială chineză Weibo.

Aparent, problema ar fi faptul că acțiunea din videoclip se petrece în timpul protestelor din piața Tiananmen. „Povestea masacrului este interzisă în manuale, în mass-media și în toate celelalte contexte publice", a spus Perry Link, un cercetător de limbă și literatură chineză.

Mai mult, Leica lucrează și cu Huawei, producătorul chinez de telefoane, pentru camerele foto de pe smartphone-urile companiei. Acel parteneriat ar putea fi în pericol.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN