Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CCR o poate scăpa pe Udrea de condamnare

Thursday, 15 November 2018, 10:10 Sursă: REALITATEA.NET

Elena Udrea și Alina Bica încearcă să scape de arest în Costa Rica folosindu-se de haosul declanșat în justiția românească. Fostul ministru al turismului și fosta șefă a DIICOT au invocat în cererile adresate judecătorilor din San Jose, la judecarea recursurilor și contestațiilor la mandatele de arestare, instabilitatea judiciară de la noi.

Mai exact, avocații Elenei Udrea și Alina Bica au speculat decizia Curții Constituționale cu privire la componența completelor de judecători ai Înaltei Curți, care ar putea să-și producă efectul pe toate deciziile pronunțate anterior. Avocații celor două au invocat în fața magistraților din țara central-americană faptul că toate sentințele emise în justiția română din 2014 încoace au fost anulate.

Informația a fost publicată inițial în presa costaricană, și apare inclusiv pe pagina postului de radio Monumental din San Jose. 'Curtea Constituțională a anulat toate sentințele dispuse înainte de anul 2014' titrează publicația din Costa Rica.

"Am precizat azi acest aspect. Așteptăm să fie redactată decizia CCR, ca să putem să apreciem în mod corect în ce măsură vom putea utiliza o cale de atac sau o alta. Cine n-ar fi de acord să atace o decizie de condamnare, dacă decizia CCR va permite acest lucru?", a spus Veronel Rădulescu.

În iunie, Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Gala Bute.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN