Calul "maidanez" care se plimbă prin oraș: animalul are o poveste dramatică

Monday, 22 April 2019, 16:29, Sursă: REALITATEA.NET

Uneori, mai vezi pe stradă câte un câine vagabond sau o pisică fără stăpân - nimic ciudat aici. Într-un oraș din Germania poți să întâlnești însă un cal alb superb. Nu e "maidanez", dar are o poveste extrem de tristă. Totuși, ocalnicii deja sunt obișnuiți cu iapa Jenny. A devenit și un fel de simbol al orașului, chiar dacă e destul de bizar.

Adaugă părerea ta

În fiecare dimineață, calul Jenny colindă străzile din Frankfurt pe aceeași rută, fără de stăpân. Dacă te oprești să citești ce scrie pe cardul care o însoțește, vei vedea că scrie "Mă cheamă Jenny, nu sunt fugară, doar mă plimb. Mulțumesc".

Jenny a tot mers pe străzi singură de 14 ani încoace. Motivul? Stăpânul ei, un bărbat de 79 de ani pe nume Werner Weischedel, nu o mai poate călări. În schimb, în fiecare dimineață, deschide porțile și o lasă să se plimbe pe străzile unde obișnuiau să se plimbe amândoi odinioară.

Pe vremuri, Jenny făcea parte dintr-o caravană. Weischedel și soția lui, Anna, călătoreau cu caravana prin Fechenheim, alături de Jenny, o iapă Charlie și un cățel shepherd alb - și au făcut asta timp de 15 ani. Acum, grupul de călătorii cu caravana s-a restrâns la Jenny și cățelul Evita.

Acum, Jenny parcurge ruta cu care o obișnuise Weischedel de opt ori pe zi, înainte să se întoarcă acasă pentru a mânca. Stăpânul ei crede că precizia ei se datorează "ceasului" pe care îl are în stomac și a faptului că "știe exact când este mâncare acasă".

Unii pietoni sunt puțini speriați de idee, dar purtătoarea de cuvânt a poliției din Frankfurt, Isabell Neumann, a declarat pentru presă că Jenny este inofensivă. "Poliția știe", a explicat Weischedel. "Când cineva sună, poliția mă întreabă [dacă știu unde este Jenny]. Eu spun că da, [iar polițiștii spun că totul este în ordine]".

Anumiți oameni au criticat libertatea calului pe platformele de social media, pe motiv că atât siguranța trecătorilor, cât și a lui Jenny, sunt neglijate. Cu toate astea, nu a existat vreun incident în cei 14 ani de când colindă străzile, iar medicul ei veterinar, Maren Hellige, a spus că Jenny "pare să fie foarte relaxată și satisfăcută".

Sursa

Alte articole din: EUROPA