Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Bulgaria, în urma României. Critici dure de la Comisia Europeană pe tema justiţiei

Wednesday, 28 January 2015, 12:55 Sursă: REALITATEA.NET

La şapte ani după aderarea sa la Uniunea Europeană, Bulgaria a făcut puţine eforturi pentru a elimina corupţia şi crima organizată, o ameninţare pentru suveranitatea sa şi pentru unitatea europeană, notează publicaţia electronică EUObserver, care a obţinut raportul de monitorizare înainte de a fi publicat oficial miercuri de CE, în conformitate cu Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Raportul va sublinia că ţara cu 7,5 milioane de locuitori, cea mai săracă din UE, are o problemă "serioasă" legată de corupţia la nivel înalt, în timp ce măsurile preventive sunt încă "la început". De asemenea, statul bulgar are probleme cu crima organizată, protecţia redusă a martorilor şi rata "foarte scăzută" a condamnărilor şi a confiscării bunurilor.

Lipsa independenţei justiţiei şi instabilitatea politică agravează problemele, subliniază raportul. "Faptul că în perioada acoperită de acest raport (începând din ianuarie 2014) au fost trei Guverne diferite şi un blocaj în Parlament a contribuit la lipsa determinării de a face reforme", potrivit textului.

Mai mult pe Mediafax.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN