Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

BREXIT. UE cere Marii Britanii să lanseze procedura de ieșire din Uniune "imediat ce va fi posibil"

Friday, 24 June 2016, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu voi ascunde faptul că ne doream un alt rezultat al referendumului de ieri. Sunt conştient de cât de grav, chiar dramatic este acest moment din punct de vedere politic şi nu există nicio cale pentru a prevedea toate consecinţele politice ale acestui eveniment, în special pentru Marea Britanie. Este un moment istoric, dar, cu siguranţă, nu un moment pentru reacţii istorice. Vreau să îi asigur pe toţi că suntem pregătiţi şi pentru acest scenariu negative”, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, înainte de o întâlnire cu liderii PE şi CE.

„Toate procedurile pentru retragerea Marii Britanii din UE sunt clare şi prevăzute în tratate. Pentru a discuta detaliile altor proceduri le-am propus liderilor o întâlnire neoficială a celor 27, în marja summitului Consiliului European. Şi le voi propune liderilor să lansăm o reflecţie mai amplă vizând viitorul Uniunii noastre. Este adevărat că ultimii au fost cei mai dificili în istoria Uniunii noastre, dar o să îmi amintesc întotdeauna ce îmi spunea tatăl meu: Ce nu te ucide, te face mai puternic", a adăugat el.

La rândul său, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a spus că regretă decizia alegătorilor britanici, dar că aceasta este expresia suverană a dorinţei lor, ce va fi respectată.

Liderul legislativului UE a precizat că a luat notă de anunţul demisia premierului David Cameron şi a precizat că, în cursul întâlnirii de la Bruxelles, va discuta despre ce înseamnă acest lucru pentru activarea Articolului 50, în baza căruia Londra poate ieşi din UE.

Premierul David Cameron a afirmat că sarcina activării Articolului 50 îi va reveni succesorului său.

Sursa: news.ro.Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN