Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Boeing ar putea construi scuturile antirachetă europene

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Departamentul american al Apărării apreciază că Boeing este compania potrivită pentru a construi instalaţiile antirachetă care vor fi amplasate în centrul Europei. Generalul american Henry Obering a declarat că cel mai probabil compania va obţine contractul pentru construirea scutului din Polonia, în cadrul licitaţiei care se va organiza curând.

Potrivit lui Obering, costurile proiectului se vor ridica la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, însă fondurile nu vor fi primite doar de Boeing, deoarece vor fi cooptate şi companii locale. Acestea vor putea obţine contracte în valoare de 700-900 milioane de dolari, a precizat Obering.

În ceea ce priveşte sistemul radar care ar putea fi instalat în Cehia, oficialul american a afirmat că acesta va costa circa 500 de milioane de dolari, iar firmele locale vor primi contracte de 150 - 200 de milioane. Responsabilul de la Washinton a apreciat că dacă anul acesta se va ajunge la un acord, lucrările vor începe în 2008, iar programul va fi definitivat în 2013.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN