Bilanț sumbru al atentatului din Kenya. 21 de morți, inclusiv un supraviețuitor din 11 septembrie

Thursday, 17 January 2019, 11:08 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Cel puţin 21 de persoane au fost ucise în urma unui atac terorist produs marţi la un complex hotelier din capitala Kenyiei, Nairobi, atentatul fiind revendicat de gruparea Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, informează postul BBC, citat de Mediafax.

Un om de afaceri american, Jason Spindler, supravieţuitor al atacurilor teroriste asupra turnurilor World Trade Center, a murit în atacul din complexul hotelier din Kenya. Bărbatul ar fi împlinit 41 de ani săptămâna viitoare, spun părinţii săi pentru un afiliat al postului de ştiri CNN.

Aproximativ 28 de persoane au fost rănite şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale, iar 19 sunt considerate încă dispărute, au transmis reprezentanţii Crucii Roşii.

Atentatul comis de gruparea teroristă a dus la o operaţiune de securitate de 19 ore.

Preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunţat că cinci militanţi au fost ucişi în timpul operaţiunii.

Marţi spre miercuri noapte, după aproape 11 ore de la începerea atacului terorist de la Nairobi, în zona se mai auzeau explozii şi schimburi de focuri, deşi autorităţile dădeau asigurări că incidentul s-a încheiat.

Un oficial din cadrul Departamentului de Stat al SUA a confirmat că printre cei decedaţi se numără şi un cetăţean american.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri