Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Avertisment din UE pentru Germania cu privire la Grexit: "Ar fi o catastrofă"

Sunday, 12 July 2015, 14:48 Sursă: REALITATEA.NET

Șeful diplomației luxemburgheze a făcut aceste declarații după ce în presa germană au apărut informații potrivit cărora Germania susține o ieșire temporară a Greciei din zona euro, până la stabilizarea economiei elene.

''Ar fi fatal pentru reputația Germaniei în Uniunea Europeană ca Berlinul să nu fructifice șansa care există acum prin prezentarea ofertei Greciei privind programul său de reforme. Dacă Germania împinge lucrurile către 'Grexit' (ieșirea Greciei din zona euro), atunci va provoca o dispută majoră cu Franța. Acest lucru ar fi o catastrofă pentru Europa'', a declarat Asselborn pentru publicația germană Suddeutsche Zeitung.

Miniștrii de finanțe din zona euro (Eurogrup) s-au reunit sâmbătă pentru a ajunge la un numitor comun asupra textului care să servească ca punct de plecare în negocierile pentru un nou plan de ajutor pentru Grecia, al treilea din 2010, în schimbul programului de reforme prezentat în această săptămână de guvernul de stânga al lui Alexis Tsipras creditorilor internaționale ai țării — Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional.

După nouă ore de discuții lipsite de rezultat, miniștrii și-au suspendat reuniunea și au decis să reia lucrările duminică dimineață. În cursul după-amiezii, negocierile vor continua, la Bruxelles, la nivelul șefilor de stat și de guvern din cele 19 țări din zona euro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN