Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AVERTISMENT Europol: Vor apărea FALSURI ale vaccinurilor anti-coronavirus

Monday, 18 May 2020, 20:53 Sursă: Realitatea.NET

În perioada pandemiei – spune șefa Oficiului european de poliţie – au crescut vânzările de medicamente contrafăcute.

Șefa Europol, Catherine de Bolle, a declarat  că a fost observată o creştere a ofertei de produse medicale contrafăcute nu doar în cazul medicamentelor folosite pentru tratarea noului coronavirus, cât şi în cazul unor produse cum ar fi combinezoanele de protecţie ori testele de depistare a COVID-19.

Un fenomen nou îl reprezintă înşelătoriile comise de indivizi care pretind a fi echipe de dezinfecţie pentru locuinţe, ţinta lor fiind persoanele vârstnice.

Catherine de Bolle mai semnalează că şi mediul online a cunoscut în timpul acestei pandemii o creştere a infracţionalităţii, cum ar fi furt de identitate şi distribuirea de viruși  pentru videoconferinţe.

Ea atrage atenția  că atunci când va exista un vaccin împotriva COVID-19, delincvenţii vor folosi această oportunitate pentru a vinde vaccinuri false.

Cât despre alte tipuri de infracţiuni a căror evoluţie a fost influenţată de pandemie, şefa Europol a semnalat o scădere a furturilor din locuinţe, crescând în schimb furturile de echipamente şi produse medicale, transmite Europa FM.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN