Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Autoritățile americane: Lunetistul care a împuşcat mortal 5 poliţişti plănuia alte atacuri ample

Sunday, 10 July 2016, 18:19 Sursă: REALITATEA.NET

”Suntem convinşi că suspectul avea alte planuri. El credea că, prin comiterea unor atacuri împotriva forţelor de ordine, se răzbună pentru ceea ce el percepea drept pedepsirea minorităţii afroamericane de către poliţişti”, a susţinut Brown.

De asemenea, comandantul poliţiei a explicat că autorităţile au descoperit materiale explozibile pentru construirea unei bombe, arme, muniţie şi un jurnal de luptă în locuinţa lunetistului Micah X Johnson, care era un rezervist al armatei americane, fost militar în războiul din Afganistan. Potrivit jurnalului atacatorului, acesta a testat mai multe bombe şi era pregătit să loveasă o ţintă destul de mare.

David Brown a declarat că lunetistul părea instabil psihic înainte de atac, dacă anchetatorii se bazează pe ce a scris în jurnal.

În plus, înainte de a fi ucis într-o explozie controlată de autorităţi, Micah X Johnson a scris pe un perete literele ”RB” în propriul sânge.

Anchetatorii încearcă să determine ce înseamnă cele două iniţiale.

”În locul unde a fost ucis, suspectul a scris o serie de litere pe perete în propriul sânge, ceea ce ne face să credem că era rănit în timp ce urca scările spre cel de-al doilea etaj al clădirii El Centro. Unde a detonat dispozitivul explozibil erau alte litere scrise în propriul sânge”, a susţinut Brown.

Johnson a deschis focul împotriva poliţiştilor care asigurau securitatea la protestul ”Black Lives Matter” din Dallas, generat de uciderea în ultimele zile a doi bărbaţi afroamericani de către poliţişti, în cadrul a două incidente separate din Baton Rouge şi Minneapolis.

Cinci poliţişti au fost ucişi, în vreme ce alţi şapte au fost răniţi, iar doi civili au fost atinşi de gloanţele trase un lunetist.

Autorităţile americane au anunţat Johnson a susţinut că a vrut să ucidă ofiţeri albi, ca răzbunare faţă de brutalitatea poliţiştilor împotriva afroamericanilor.

”Am avut un schimb de focuri cu unul dintre suspecţi. Nu am avut nicio alternativă decât să folosim un robot pentru a detona o bombă în apropierea suspectului. Acesta a susţinut că este nemulţumit de acţiunea Black Lives Matter, dar şi de uciderea recentă a doi afroamericani de către poliţişti. Suspectul a spus că este nemulţumit de albi şi a vrut să ucidă poliţişti albi”, a declarat şeful Departamentului de Poliţie din Dallas, David Brown.

Fostul soldat a explicat negociatorilor, înainte de a fi ucis, că nu este asociat unei grupări şi a acţionat de unul singur. Johnson locuia în zona Dallas şi a ajuns în centrul oraşului folosind maşina SUV a mamei sale.

Potrivit primelor informaţii, lunetistul, în vârstă 25 de ani, nu are cazier penal. Pe pagina sa de Facebook este expus un poster al mişcării ”Black Power”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN