Coronavirus - România: 111550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Atenţionare de călătorie de 1 mai, pentru Turcia

Wednesday, 26 April 2017, 18:01 Sursă: REALITATEA.NET

Din motive de siguranţă, autorităţile de la Istanbul nu au aprobat anul acesta desfăşurarea de manifestaţii, dar există posibilitatea ca accesul în zona Pieţei Taksim să fie restricţionat circulaţiei de către poliţie la această dată.

Se recomandă cetăţenilor români care călătoresc în Istanbul, la data de 1 mai 2017, în zona bd. Istiklal şi a Pieţei Taksim, să manifeste prudenţă pe fondul posibilităţii apariţiei de manifestări spontane şi să se delimiteze de orice acţiune de protest. Zonele cu risc sporit de apariţie a unor manifestaţii sunt Piaţa Taksim şi străzile adiacente, precum şi bd. Istiklal.

Cetăţenii români afectaţi de situaţie, pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516 şi +902123583537, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al oficiului consular al României la Istanbul:+905335420695.

 

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://istanbul.mae.ro şi  www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN