Atentat dejucat în Belgia: Tânăr de 20 de ani, arestat pentru că voia să arunce în aer un fanzone

Saturday, 25 June 2016, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Poliția belgiană a arestat un tânăr de 20 de ani care plănuia să se arunce în aer în interiorul unui fanzone în timpul partidei Ungaria - Belgia, din optimile de finală ale Campionatului European, meci ce va avea loc duminică, 26 iunie, de la ora 22:00, la Toulouse.

Tânărul a fost reţinut în urma unei operaţiuni care a durat aproximativ două ore, efectuată de forţele speciale din Verviers, un oraş din estul Belgiei, aflat aproape de graniţa cu Germania, scrie Mediafax.

Potrivit postului de radio francez RTL, poliţia a sosit la adresa unde locuia tânărul de 20 de ani încă de la primele ore ale dimineţii. În prezent, acesta se află în arestul poliţiei pentru investigaţii.

„Se pare că e Bagdad aici”, a declarat un martor, conform jurnaliştilor englezi. Săptămâna trecută, poliţia belgiană a mai arestat trei persoane bănuite că ar avea intenţia unui potenţial atentat la un alt fanzone din ţară. Arestările au fost efectuate în urma unei operaţiuni de amploare a poliştilor, care au descins la mai multe adrese pentru a-i indentifica pe presupuşii atacatori. Autorităţile belgiene au declarat că "intervenţia imediată" era necesară.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA