Atacul de la Hamburg: Autorul a avut drept motivație "islamismul radical"

Monday, 31 July 2017, 18:14, Sursă: REALITATEA.NET

Bărbatul care a înjunghiat mortal o persoană și a rănit alte șase vinerea trecută într-un supermarket din Hamburg (nordul Germaniei) a avut ca motivație 'islamismul radical', a anunțat luni Parchetul antiterorist german, transmite AFP.

Adaugă părerea ta

"Există o motivație islamistă radicală a acestui atac. Conform elementelor anchetei în curs, acuzatul era radicalizat și decisese în ziua atacului să comită o tentativă de asasinat și să moară ca martir", a menționat Parchetul.

Acesta a adăugat că autorul, identificat drept Ahmad A., în vârstă de 26 de ani, nu avea legături cu gruparea Statul Islamic sau cu alte organizații teroriste.

Bărbatul, despre care se crede că ar fi fost un hoț, încerca să fugă dintr-un supermarket din cartierul Barmbek, din Hamburg, în momentul în care a început să atace la întâmplare clienții, omorând o persoană. Atacatorul a fost reținut de poliție în scurt timp.

Germania se află în stare de alertă după atacul armat comis în centrul orașului München vara trecută și după un alt atac, în care a fost folosit un camion, la un târg de Crăciun din Berlin în decembrie anul trecut, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Sursa: agerpres.ro

Alte articole din: EUROPA