Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Armata americană: Aviația rusă nu a efectuat lovituri în Siria în această săptămână

Friday, 18 March 2016, 22:41 Sursă: REALITATEA.NET

"Noi nu am văzut niciun avion rusesc să efectueze lovituri în Siria în săptămâna care tocmai se încheie", a declarat vineri colonelul Patrick Ryder, purtător de cuvânt al comandamentului forțelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Forțele ruse au efectuat atacuri în regiunea Palmyra pentru a sprijini o ofensivă a forțelor lui Bashar al-Assad împotriva jihadiștilor, dar au fost tiruri de "artilerie" și nu bombardamente ale avioanelor de luptă, a estimat colonelul Ryder.

Rusia a anunțat luni retragerea parțială a forțelor sale din Siria, la mai mult de cinci luni de la începutul implicării militare în această țară, scrie Agerpres.

Moscova a avertizat totuși că va continua loviturile împotriva unor "ținte teroriste".

Potrivit purtătorului de cuvânt american, "majoritatea avioanelor de luptă" pe care Moscova le-a desfășurat în Siria "au părăsit" țara.

Rușii au încă în Siria "elicoptere și avioane de transport", a adăugat el.

Și "până acum nu am văzut multă mișcare de trupe la sol", a spus el.

În afară de cincizeci de avioane de luptă, Rusia a desfășurat mai mult de 4.000 de soldați în Siria și artilerie, potrivit estimărilor Pentagonului. Ea a desfășurat de asemenea treizeci de elicoptere de luptă și tancuri T-90.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN