Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arabia Saudită a retras licenţa televiziunii Al-Jazeera

Monday, 05 June 2017, 19:31 Sursă: REALITATEA.NET

''Ministerul Informaţiilor a închis birourile televiziunii Al Jazeera şi i-a retras licenţa'', a precizat Spa, potrivit Agerpres

Înfiinţată în urmă cu peste 20 de ani de către guvernul Qatarului, televiziunea Al Jazeera, care dispune de aproape 80 de birouri în întreaga lume şi transmite în mai multe limbi, a reprezentat cutia de rezonanţă a mişcărilor Primăverii Arabe. Dar detractorii săi consideră linia sa editorială prea favorabilă islamiştilor, văzând în ea uneori un instrument în serviciul diplomaţiei Qatarului.

Printre altele, reţeaua qatareză de televiziune beIN Sports nu mai este accesibilă prin cablu în Emiratele Arabe Unite, a indicat un agent al companiei emirateze de telecomunicaţii DU.

''Primim un mare număr de apeluri pe această temă'', a declarat pentru AFP un reprezentant al DU, confirmând faptul că nu este accesibilă reţeaua beIN Sports, fără să poată oferi motivele.

AFP aminteşte că Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrein, Yemen şi Egipt au rupt relaţiile cu Qatarul, pe care îl acuză că ''susţine terorismul''. Cairo, precum şi şase companii aeriene din Golf şi-au suspendat zborurile către Doha.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN