Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AP: Ambasada SUA va fi mutată din Tel Aviv în Ierusalim în luna mai

Friday, 23 February 2018, 18:53 Sursă: REALITATEA.NET

Doi oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat sub protecţia anonimatului pentru agenţia Associated Press că sediul din Ierusalim al ambasadei SUA va fi deschis în mai 2018.

Congresul SUA a fost înştiinţat vineri despre această decizie. Planul privind mutarea ambasadei a fost semnat joi de secretarul de Stat, Rex Tillerson, au declarat sursele citate.

Cei doi oficiali au preferat să facă anunţul sub protecţia anonimatului întrucât nu sunt autorizaţi să discute public despre acest plan.

Statul Israel va marca 70 de ani de la înfiinţare pe 14 mai 2018.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2017 decizia de a considera oraşul Ierusalim drept capitala Israelului şi, implicit, de a muta acolo ambasada SUA. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de numeroase ţări musulmane, de Adunarea Generală ONU, Uniunea Europeană şi Rusia.

Pe fondul criticilor, preşedintele SUA a încercat să îşi nuanţeze poziţia privind statutul Ierusalimului, refuzând să excludă posibilitatea împărţirii oraşului şi explicând că israelienii şi palestinienii trebuie să stabilească frontierele în oraş. Liderul de la Casa Albă a transmis Israelului că pacea necesită "compromisuri dure".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN