Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț cumplit din Coreea de Nord. Se pregătește un test nuclear atmosferic

Thursday, 26 October 2017, 07:52 Sursă: REALITATEA.NET

"Ministrul de Externe este pe deplin informat cu privire la intențiile liderului nostru suprem (Kim Jong-Un), deci cred că trebuie să luăm cuvintele sale în mod literal", a declarat diplomatul Ri Yong Pil, conform agerpres.ro.

Șeful diplomației nord-coreene Ri Yong Ho a declarat luna trecută că țara sa dorește să efectueze "cea mai puternică explozie" a unei bombe cu hidrogen deasupra Pacificului, pe fondul tensiunilor în creștere cu SUA.

Ministrul de externe nord-coreean făcuse această declarație după amenințarea lansată de Donald Trump în fața Adunării Generale a ONU că va "distruge în totalitate" regimul de la Phenian dacă acesta va amenința Statele Unite.

Coreea de Nord este la numai câteva luni distanță de a obține capacitatea de a lovi cu arme nucleare teritoriul SUA, avertizase săptămâna trecută directorul CIA, Mike Pompeo.

Unii experți estimează că un test atmosferic ar fi modul cel mai logic pentru regimul nord-coreean de a demonstra această capacitate, în condițiile în care toate testele de până acum au fost efectuate de Coreea de Nord în subteran.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN