Coronavirus - România: 19669 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț dramatic, la 3 ani de la doborârea zborului MH17 Malaysia Airlines deasupra Ucrainei

Monday, 17 July 2017, 14:12 Sursă: REALITATEA.NET

”A fost o crimă flagrantă ce ar fi putut fi evitată dacă nu ar fi existat nicio agresiune rusă, echipament rusesc şi militari ruşi aduşi de pe teritoriul rus", a scris Poroşenko pe pagina sa de Facebook. "Responsabilitatea noastră faţă de cei care au murit şi generaţiile viitoare este de a-l arăta pe agresorul terorist care va trebui să răspundă pentru toate crimele comise", a adăugat el.

Boeingul 777, care făcea legătura între Amsterdam şi Kuala Lumpur, a fost doborât de o rachetă la 17 iulie 2014 deasupra estului Ucrainei, scenă atunci a unor lupte grele între forţele Kievului şi separatiştii proruşi.

Echipa comună de investigaţie (JIT), care include anchetatori din Belgia, Australia, Malaezia, Olanda şi Ucraina, a concluzionat că aparatul a fost lovit de o rachetă de tip BUK adusă din Rusia şi trasă dintr-o zonă controlată de rebelii proruşi.

O sută de persoane se crede că au jucat un "rol activ" în tragedie, dar anchetatorii nu au făcut publice numele suspecţilor.

Autorităţile separatiste şi Moscova resping orice responsabilitate şi acuză armata ucraineană.

Cu toate că, pentru a treia comemorare a tragediei, autorii prezumtivi încă nu au fost arestaţi, autorităţile olandeze au promis la începutul lunii iulie că ei vor fi judecaţi în Olanda.

Poroşenko s-a declarat convins de "obiectivitatea şi imparţialitatea" justiţiei olandeze.

Nicio comemorare oficială nu este programată luni la Kiev, dar o ceremonie la care au participat aproape 500 de persoane a avut loc la locul prăbuşirii avionului, pe teritoriul controlat de rebeli.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN