Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angela Merkel, după incidentele de la Berlin: Trebuie să prezumăm că este un atac terorist

Tuesday, 20 December 2016, 12:17 Sursă: REALITATEA.NET

Cancelarul german a recunoscut că luni a fost 'o zi grea' și că întreaga țară este unită în doliu. Această crimă va fi lămurită și pedepsită pe cât de sever permite legea, a mai spus ea, care a anunțat că se va deplasa la locul incidentului în cursul zilei.

"Gândurile mele merg la aceşti oameni, la cei răniţi. Întreaga ţară este alături de voi, mulţi se roagă în aceste timpuri. Sper să găsiţi puterea de a merge înainte, în urma acestei tragedii. Mi-ar plăcea să le mulţumesc serviciilor de urgenţă pentru dedicarea de care au dat dovadă în aceste circumstanţe dificile. Am încredere mare în poliţie şi autorităţi că vor elucida implicaţiile acestui atac. Trebuie să prezumăm că este un atac terorist. Ne va fi greu să înţelegem ce s-a întâmplat. Trebuie să aflăm dacă acest atac a fost comis de cineva care a cerut statut de refugiat în Germania", a afirmat Angela Merkel.

Cancelarul german a adăugat că va vizita piaţa în care a avut loc atacul, dar a precizat şi ce doreşte în continuare de la poporul german.

"Le mulţumesc celor care ne ajută să facem faţă crizei refugiaţilor. Consiliul de securitate se va întruni pentru a discuta, pentru a dezbate informaţiile pe care le avem. Astfel de reuniuni sunt necesare. Împreună cu Miunisterul de Interne voi vizita piaţa în care a avut loc atacul.

Ştim că nu vrem să nu fim capabili să mergem unde vrem. Nu vrem să trăim cu frică. Ne este greu, vom găsi puterea de a ne trăi vieţile aşa cum vrem în Germania", a încheiat Angela Merkel.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN