Alegeri Marea Britanie. Ultimul mesaj al premierului David Cameron

Wednesday, 06 May 2015, 14:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Conform unui sondaj al ComRes pentru ITV și Daily Mail, conservatorii sunt creditați cu 35% din opțiunile de vot, laburiștii — cu 32%, UKIP — cu 14%, iar liberal-democrații — cu 9%.

Alte patru sondaje publicate marți creditează conservatorii cu un sprijin electoral de 33,5%, iar pe laburiști îi situează la 32,5%.

'Sunt atâtea lucruri pe care trebuie să le mai facem', mai scrie Cameron în mesajul său, afirmând că laburiștii 'au contribuit la distrugerea economiei noastre și o vor face din nou'.

Într-un interviu pentru BBC Radio 4, el a afirmat că Partidul Conservator 'are 303 locuri și avem nevoie de încă 23 pentru a forma o majoritate'. Estimarea sa este însă cu 20 de mandate mai optimistă decât cele mai multe proiecții ale sondajelor de opinie, notează DPA.

Majoritatea analiștilor susțin că este necesară o majoritate de 323 de locuri în parlamentul de 650 de locuri, și nu de 326, întrucât cinci membri ai partidului naționalist irlandez Sinn Fein refuză să se prezinte la legislativul de la Londra.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA