Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ALEGERI FRANȚA. Le Pen, aspru criticată din Germania. Schulz: "E cunoscută pentru cinismul ei"

Thursday, 04 May 2017, 14:21 Sursă: REALITATEA.NET

În acest interviu realizat la Berlin în parteneriat cu grupul de presă german Funke, înainte de dezbaterea televizată de miercuri seara între cele două tururi ale alegerilor prezidențiale din Franța între Marine Le Pen și centristul Emmanuel Macron, fostul președinte al Parlamentului European a apreciat că președinta Frontului Național atacă Germania cu o virulență ieșită din comun de mult timp.

"Această femeie este cunoscută pentru lipsa ei de reținere, pentru cinismul său și afirmațiile antigermane așa cum nu am auzit de ani de zile. Ea nu s-a distanțat încă de citatul tatăl său potrivit căruia Auschwitz ar fi fost un detaliu al Istoriei. Aceasta este o poziție intolerabilă", a spus Martin Schulz.

Candidatul social-democrat se teme de șocul pe care l-ar avea eventuala victorie a candidatei Marine Le Pen: "La fel ca Germania, Franța este o țară G7. Cu Germania, ea formează baza solidă a zonei euro și a Uniunii Europene. Franța, forță nucleară, este membră permanentă a Consiliului de Securitate al ONU. Nu-mi pot imagina că o astfel de țară cade în mâinile unei ultranaționaliste ca Marine Le Pen".

Schulz a mai spus că, dacă Emmanuel Macron va fi ales președinte duminică, "noi am putea să ne unim eforturile pentru reformarea Uniunii Europene".

"Ceea ce lipsește UE este o reformă ambițioasă și curajoasă. Șefii de stat și de guvern se perindă de la un summit european la altul. Macron are voința de a schimba ceea ce lipsește altora. Eu, de asemenea", a asigurat el.

Într-o dezbatere televizată miercuri seara, Marine Le Pen a reproșat rivalului său că ar fi supus Germaniei, prezicând că, după alegerile de duminică, "Franța va fi condusă de o femeie", "eu sau dna Merkel", cancelarul german.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN