Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Al-Qaida se regrupează. Teroriştii ameninţă cu atentate în Europa şi Statele Unite

Wednesday, 13 April 2016, 21:17 Sursă: REALITATEA.NET

"Al-Qaida continuă să fie o ameninţare majoră pentru Afganistan; organizaţia teroristă se regrupează şi pregăteşte atacuri majore", a declarat Masoom Stanikzai, ministrul afgan al Apărării în exerciţiu.

"Membrii Al-Qaida sunt foarte activi. Depun eforturi intense în secret şi pregătesc atacuri mai mari", atrage atenţia oficialul afgan.

Distrugerea unei baze Al-Qaida din provincia afgană Kandahar, în care erau circa 150 de combatanţi, a forţat organizaţia teroristă să se regrupeze, afirmă generalul american Jeff Buchanan, adjunctul şefului Statului Major al forţelor SUA din Afganistan, conform Mediafax

"Anul trecut, existau estimări că în Afganistan erau 50-100 de membri Al-Qaida, dar doar în tabăra din Kandahar s-au dovedit a fi fost 150", atrage atenţia oficialul militar american.

Un oficial din cadrul Pentagonului a explicat că doar în Afganistan ar putea fi cel puţin 300 de coordonatori ai organizaţiei teroriste, în afara militanţilor şi simpatizanţilor.

"Sunt mii de membri Al-Qaida şi suntem preocupaţi de ce sunt capabili să facă. Principalul obiectiv al reţelei teroriste rămâne atacarea Occidentului", precizează oficialul de la Pentagon, care a preferat să rămână anonim.

Organizaţia teroristă Al-Qaida, activă în zonele tribale din Pakistan şi în sudul Afganistanului, este în concurenţă cu reţeaua teroristă Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Al-Qaida a revendicat atentatele comise în septembrie 2001 în oraşele americane Washington şi New York.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN