Acuzaţii pentru Sarkozy, care vrea să fie iar preşedinte. Ce dictator i-ar fi dat 3 valize cu bani

Tuesday, 15 November 2016, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Un om de afaceri franco-libanez a declarat marţi într-un interviu pentru site-ul francez Mediapart că i-ar fi dat lui Nicolas Sarkozy trei valize care conţineau 5 milioane de euro cash de la fostul dictator libian Muammar Gaddafi. Banii ar fi fost livraţi în 2006-2007, când Sarkozy îşi pregătea campania pentru alegerile prezidenţiale, scrie Reuters.

Adaugă părerea ta

Afaceristul Ziad Takieddine spune în interviul filmat că banii i-a dat banii direct lui Sarkozy şi directorului sau de campanie, Claude Gueant. Banii veneau de la un om de încredere al lui Gaddafi, şeful de la acel moment al serviciilor secrete libiene, Abdullah Senussi.

În presa franceză au mai apărut de-a lungul timpului acuzaţii legate de o presupusă finanţare ilegală cu bani negri din Libia a campaniei electorale a lui Sarkozy, dar e pentru prima oară când apar detalii concrete. Sarkozy (preşedinte în perioada 2007 - 2012) a respins de fiecare dată acuzaţiile.

Sarkozy e în campanie electorală internă în Partidul Republicanii pentru a deveni candidatul partidului la prezidenţialele de anul viitor. Dezvăluirile afaceristului franco-libian vin cu câteva zile înainte de primul tur al alegerilor primare, scrie Hotnews.ro.

Avocatul lui Gueant a respins acuzaţiile.

Procuratura franceză a deschis o investigaţie plecând de la acuzaţii din 2013 ale lui Takieddine, dar afaceristul nu a mai descris niciodată cu amănunte cum au fost transferaţi banii.

Alte articole din: EUROPA