Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acuzații grave la Poliția de Frontieră din Republica Moldova! Mită pentru certificate false de Covid-19 și contracte de muncă

Thursday, 23 July 2020, 20:46 Sursă: Realitatea.net, diez.md

Infracțiunile ar fi fost comise în perioada stării de urgență, impusă pe fondul pandemiei de Covid-19 și necesară pentru combaterea transmiterii virusului.

Din primele date, doi șoferi de microbuze care aveau curse în străinătate s-ar fi înțeles cu doi polițiști de frontieră pentru a facilita traversarea ilicită a graniței de către cetățenii Republicii Moldova. În schimbul unor bani, pasagerii primeau certificate medicale cu rezultat negativ la COVID-19 și contracte de muncă, ambele false.

Potrivit diez.md, mita pentru certificatul de COVID-19 negativ și contractul de muncă era cuprinsă între 50 și 90 de euro și, pentru a evita plasarea în autoizolarea obligatorie după intrarea în țară, pasagerii mai plăteau 100 de euro.

Procurorii anticorupție au făcut percheziții în acest dosar la punctele de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați și Leușeni-Albița. Trei suspecți au fost reținuți, iar un polițist de frontieră este cercetat în stare de libertate. Aceștia riscă până la zece ani de închisoare.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN