Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acuzații la adresa coaliției conduse de SUA, după raidurile soldate cu sute de morți la Mosul

Tuesday, 28 March 2017, 10:03 Sursă: REALITATEA.NET

Dispoziția autorităților irakiene arată că forțele coaliției ar fi știut că atacurile aeriene ar fi putut produce un număr mare de victime în rândul civililor, a precizat organizația neguvernamentală.

"Dovezile adunate la fața locului în estul Mosulului arată un tipar alarmant al atacurilor coaliției conduse de SUA, care au distrus case întregi cu familii înăuntru", a declarat Donatella Rovera, expert în răspunsuri la situații de criză al Amnesty International.

"Numărul ridicat de morți relevă că forțele coaliției care desfășoară ofensiva în Mosul nu au luat măsuri de precauție adecvate pentru a preveni decesele în rândul civililor, încălcându-se astfel în mod flagrant dreptul internațional umanitar", a mai spus ea.

Într-un atac aerian de la 17 martie, aproape 150 de civili ar fi fost uciși în cartierul al-Jadida din Mosul, a subliniat Amnesty. SUA și autoritățile irakiene au anunțat la sfârșitul săptămânii trecute că anchetează acest caz, dar și alte incidente similare.

Luni, un purtător de cuvânt al armatei americane a respins acuzațiile conform cărora coaliția condusă de SUA și-a relaxat regulile privind atacurile aeriene asupra organizației teroriste Statul Islamic în Irak și Siria.

Sunt depuse eforturi pentru a acționa cu precauție, pentru a-i distinge pe civili de țintele militare, a spus John Thomas, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al SUA de la Tampa.

Un oficial din cadrul departamentului apărării civile al orașului a declarat vineri pentru DPA că peste 3.000 de civili au fost uciși la Mosul de la 19 februarie, când forțele guvernamentale, sprijinite de SUA, au început o ofensivă de îndepărtare a Statului Islamic din zona de vest a orașului.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN