Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Acțiune exemplară a polițiștilor de frontieră români: Peste 50 de persoane, salvate din Marea Egee

Tuesday, 31 January 2017, 14:07 Sursă: REALITATEA.NET

“Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 08.00, polițiștii de frontieră de pe nava MAI 1102, aflați în misiune de supraveghere a frontierelor maritime externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „EPN POSEIDON SEA”, coordonată de Agenția FRONTEX, au observat o ambarcaţiune de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care a intrat în apele teritoriale ale Greciei, venind din direcția R. Turcia”, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Astfel, potrivit documentului, după evaluarea situației la fața locului, polițiștii de frontieră au transbordat pe nava Gărzii de Coastă 56 de persoane (31 bărbați, 15 femei și 10 copii) și le-au acordat primul ajutor, asistență și hrană.

Persoanele salvate au fost debarcate în Portul Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De la începutul detașării în Operațiunea Maritimă Poseidon care se desfășoară în Grecia, sub egida Frontex, polițiștii de frontieră români au salvat, individual dar și în cooperare cu Poliția Locală din Chios, Poliția Portuară și cu echipele Frontex de pe uscat, 229 cetățeni străini care au ajuns în apele teritoriale grecești, la bordul unor ambarcațiuni de mici dimensiuni.

 

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN